ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (27)

Το Συμβούλιο νεολαίας του Συντονιστικού συμβουλίου ρώσων συμπατριωτών στην Ελλάδα προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους νέους συμπατριώτες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και τους Έλληνες φοιτητές που μαθαίνουν ρωσικά και ενδιαφέρονται για τον ρωσικό πολιτισμό, στο Δεύτερο νεανικό φόρουμ που θα διεξαχθεί στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα την Παρασκευή 22 Μαρτίου και ώρα 19:00.

Είσοδος ελεύθερη.

Στο προγράμμα περιλαμβάνονται εμφανίσεις του προέδρου του Συντονιστικού Συμβουλίου στην Ελλάδα, του προέδρου του ομίλου συμπατριωτών της Μόσχας, ανταλλαγή εντυπώσεων και συμμετοχικής εμπειρίας μεταξύ των Ελλήνων φοιτητών και της ρωσσόφωνης νεολαίας στα ρωσικά προγράμματα νεολαίας 2018, η παρουσίαση "Εθελοντές της νίκης", ανταλλαγή εντυπώσεων και συμμετοχικής εμπειρίας μεταξύ της ελληνικής και ρωσσόφωνης νεολαίας σχετικά με τη διεξαγωγή εορταστικών εκδηλώσεων για την Ημέρα της Νίκης, σύνοψη του έργου του Συμβουλίου νεολαίας το 2018 και η προετοιμασία έργων για το 2019, συναυλία.

Παρουσιαστές της εκδήλωσης: Ροστισλάβ Παρομοβ, Αναστασία Ονισιακ, Μαρία-Χριστίνα Παλαιολόγου.

Το Πρώτο νεανικό φόρουμ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 9 Φεβρουαρίου 2018 και μάζεψε περίπου 100 συμμετοχές. Μπορείτε να δείτε μια αναφορά απο το φόρουμ στο παρακάτω λινκ: https://goo.gl/Wkh7af

DSC 0499 

DSC 0618 DSCF1880

IMG 9365

 

Το Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας από 10 έως 15 ετών να συμμετάσχουν στο επιστημονικό-εκπαιδευτικό προγράμμα “Θέλω να γίνω κοσμοναύτης!” την Ημέρα Κοσμοναυτικής Παρασκευή 12 Απριλίου και ώρα 10:00.

Το προγράμμα διοργανώνεται με την υποστήριξη του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου στην Αθήνα.

Στο πρόγραμμα:
- τα εγκαίνια της έκθεσης-αφιέρωμα στην ρωσική κοσμοναυτική και στη διαδικασία προετοιμασίας για την πτηση στο διάστημα,
- ξενάγηση στο Μουσείο μετεωριτών με τη μοναδική συλλογη,
- παρουσίαση,
- προβολή ντοκυμαντέρ μικρού μήκους για τη ζωή και το έργο των κοσμοναυτών στο διάστημα,
- παιχνίδι ερωτήσεων,
- διαγωνισμός ζωγραφικών “Η πρώτη πτήση στο διάστημα” (οι ζωγραφιές θα πρέπει να είναι έτοιμες και να αποσταλούν στην ηλ.διευθ. του μουσείου, τα πρωτότυπα θα πρέπει να τα φέρετε μαζί σας),
- γλυκά κεράσματα για τους συμμετέχοντες.

Γλώσσα προγράμματος - ελληνικά.

Για τις πιο ενεργές συμμετοχές θα δοθούν αναμνηστικά σουβενίρ και αληθινοί μετεωρίτες.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος!

Οι αιτήσεις γίνονται αποστέλλονται στην ηλ. διευθ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επικοινωνία με τους διοργανωτές του προγράμματος: Λιουντμίλα Θεοδωσίδου, τηλ. 6942478658, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μουσείο Μετεωριτών, Ιακωβίδου 27, Αγ.Ελευθέριος - Πατήσια, τηλ. 210 2011543, www.meteoritemuseum.gr 

12.04 uroki

Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα σας καλεί να επισκεφθείτε την φωτογραφική έκθεση "Η Κριμαία σήμερα", που διοργανώνεται από την περιφερειακή δημόσια οργάνωση "Πρόσωπο με πρόσωπο: Προώθηση του διαλόγου μεταξύ θρησκείας και πολιτισμού".

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 15 Μαρτίου και ώρα 19:00.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 09:00 μέχρι τις 18:00 στο ΡΠΕΚ μέχρι τις 29 Μαρτίου (Σάββατο και Κυριακή - αργίες).

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη σύγχρονη ζωή της χερσονήσου, στην ομορφιά και τη μοναδικότητά της, την καθημερινότητα και τις γιορτές των κατοίκων της.

Τα λόγια του επιμελητή Ραφαήλ Φάινμπεργκ για την έκθεση: "Κύριος στόχος της έκθεσης είναι να δείξει αντικειμενικά τη σύγχρονη ζωή της χερσονήσου, όχι όμως μόνο την ομορφιά και τη μοναδικότητά της αλλά κυρίως τον Άνθρωπο. Αυτός αποτελεί το επίκεντρο της έκθεσης, καθώς και το έργο του και η ξεκούραση, η καθημερινότητα και οι γιορτές των κατοίκων της Κριμαίας. Εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Κριμαία ζουν ειρηνικά και αρμονικά άνθρωποι διαφορετικών εθνών, πολιτισμών και θρησκειών: χριστιανοί, μουσουλμάνοι, ιουδαίοι, Τατάροι της Κριμαίας, ρώσοι, ουκρανοί, έλληνες και διάφοροι άλλοι. Η γνωριμία με αυτούς όχι μόνο θα επεκτείνει τους ορίζοντες του επισκέπτη αλλά θα τονίσει παράλληλα και το γεγονός ότι η Κριμαία είναι μια περιοχή αρμονίας και γαλήνης".

Όλες οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από φωτογράφους από τη Μόσχα και την Κριμαία το 2015-2016. Οι λήψεις έγιναν σε διάφορες πόλεις και χωριά της Δημοκρατίας της Κριμαίας: Συμφερόπολη και Σεβαστόπολη, Ευπατορία, Κερτς, Γιάλτα, Μπακτσίσαραϊ, Κοκτεμπελ, Σουντάκ, Μπαλακλαβα.

Είσοδος ελεύθερη.

1503 Exh GR

Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα (Αντιπροσωπεία του Ροσσοτρουντιτσεστβο στην Ελλάδα) ανακοινώνει την επιλογή νεαρών αθλητών συμπατριωτών που διαμένουν μόνιμα στη Ελλάδα για την εθνική ομάδα για τη συμμετοχή στους V Παγκόσμιους Αγώνες νέων συμπατριωτών, οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 31 Μαΐου έως τις 06 Ιουνίου στην πόλη Χαντιμανσία της Ρωσίας.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία Ροσσοτρουντνιτσεστβο αποτελεί συνδιοργανωτή των Παγκοσμίων Αγώνων μαζί με το Υπουργείο αθλητισμού της Ρωσίας, το Υπουργείο παιδείας και επιστήμης της Ρωσίας, του Τμήματος φυσικής αγωγής και αθλητισμού του Αυτόνομου θύλακα της Χαντίας-Μανσίας – Γιουγκρά, του Πανρωσικού ομίλου σχολικού αθλητισμού.

Οι πρώτοι Παγκόσμιοι Αγώνες νέων συμπατριωτών πραγματοποιήθηκαν στο Σότσι το 2015 με τη συμμετοχή 529 παιδιών συμπατριωτών από 32 χώρες που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό. Το 2016 στους II Αγώνες συγκεντρώθηκαν νεαροί αθλητές από 45 χώρες. Το 2017 το Σότσι έδωσε τη σκυτάλη στο Καζάν – όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 600 νέοι συμπατριώτες από 48 χώρες. Η γεωγραφική συμμετοχή στους Αγώνες επεκτείνεται κάθε χρόνο, προσελκύοντας την προσοχή όλο και μεγαλύτερου αριθμού συμμετεχόντων από όλες τις γωνιές του κόσμου. Το 2018 στο Καζάν κατέφτασαν εκπρόσωποι 61 χωρών.

Το 2019 η εθνική ομάδα της Ελλάδας θα εκπροσωπηθεί από νεαρούς αθλητές στα παρακάτω είδη αθλημάτων:
- σκάκι (3 αγόρια και 1 κορίτσι γεννημένοι το 2004 και νεότεροι),
- κολύμβηση (2 αγόρια και 2 κορίτσια γεννημένα το 2004-2006),
- ρυθμική γυμναστική (2 κορίτσια γεννημένα το 2004-2006).

Η σύνθεση της εθνικής ομάδας περιλαμβάνει επίσης και έναν ενήλικα που συνοδεύει.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στους Αγώνες είναι η γνώση της ρωσικής γλώσσας.

Ημέρα άφιξης στη Μόσχα – 30 Μαΐου, ημέρα αναχώρησης από τη Μόσχα – 07 Ιουνίου.

Τα έξοδα του ταξιδιού από την Αθήνα μέχρι τη Μόσχα και η επιστροφή, η ασφάλεια και η έκδοση βίζας (όπου χρειάζεται) – καλύπτονται από την αντιπροσωπεία του Ροσσοτρουντνιτσεστβο στην Ελλάδα.

Τα έξοδα μεταφοράς Μόσχα – Χαντιμανσία – Μόσχα, η διατροφή καθώς και η διαμονή στη Χαντιμανσία καλύπτονται από τους διοργανωτές των Παγκοσμίων Αγώνων.

Τα έξοδα προετοιμασίας / απόκτησης φόρμας – καλύπτονται από τους συμμετέχοντες της εθνικής ομάδας. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των διοργανωτών όλα τα μέλη της ομάδας θα πρέπει να έχουν μία αθλητική και τελετουργική στολή με το όνομα της χώρας.

Το στάδιο επιλογής στο σκάκι για όλους τους ενδιαφερόμενους έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 16 Μαρτίου (η ώρα δεν έχει καθοριστεί) στη λέσχη "Άσπρος πύργος" στον Ασπρόπυργο στη διεύθυνση: 19300 Γκοριτσά, Πλατεία Γενοκτονίας, Ασπρόπυργος (με τον ηλεκτρικό έως τον σταθμό "Ασπρόπυργος", μετά με το λεωφορείο 855 μέχρι την πλατεία Γενοκτονίας ποντίων ή από την Αθήνα με το λεωφορείο Γ16 από την πλατεία Κουμουνδούρου μέχρι τον Ασπρόπυργο και μετά με το 855 ή 866 μέχρι την στάση 2η Ψαρι).

Αιτήσεις για τη συμμετοχή στο στάδιο επιλογής στο σκάκι υποβάλλονται στη λέσχη "Άσπρος πύργος" μέχρι τις 14 Μαρτίου στο τηλ.: 210 558 2273, 210 559 8073 (μετά τις 15:00), καθώς επίσης στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στο τηλ.: 2106722802 (Εκατερίνα Μάρκοβα).

Όσοι επιθυμούν να εκπροσωπήσουν την εθνική ομάδα της Ελλάδας και να συμμετάσχουν στους Αγώνες κολύμβησης και γυμναστικής παρακαλούνται να στείλουν τις αιτήσεις τους στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα σε ελεύθερη μορφή στην ηλ. διευθ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., υποδεικνύοντας το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα, την ημερομηνία γέννησης, την πόλη διαμονής και πληροφορίες συμμετοχής ή επιτευγμάτων σε διάφορους διαγωνισμούς.

Αυτή η αξιοσημείωτη αθλητική γιορτή φέρνει κοντά δραστήρια νεαρά αγόρια και κορίτσια από διαφορετικές χώρες. Προσκαλούμε να δηλώσουν συμμετοχή όλους όσους νιώθουν έτοιμοι να εκπροσωπήσουν την χώρα τους στους Παγκόσμιους Αγώνες και να αγωνιστούν για τη νίκη!

1450 1471

46153 

Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό φωτογραφίας PHOTODIPLOMACY-2019: "Σημεία παγκόσμιας κληρονομιάς", ο οποίος θα διεξαχθεί σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι επιθυμούν, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ανεξαρτήτως χώρας διαμονής, εθνικότητας και ηλικίας.

Η υποβολή των έργων για τον διαγωνισμό θα διαρκέσει μέχρι και τις 14 Απριλίου 2019.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητο:

1. να τραβήξετε μια φωτογραφία, στο θέμα του διαγωνισμού:
- έγχρωμες και μονόχρωμες, συμπεριλαμβανομένων ασπρόμαυρων
- ανάλυση τουλάχιστον 4961x3508, 300 dpi (σε μέγεθος А3)
- σε μορφή - JPEG
- η ονομασία του εγγράφου της φωτογραφίας θα πρέπει να ως εξής [Χώρα Επώνυμο Όνομα Ονομασία Έργου.jpeg] (όλες οι λέξεις πρέπει να ακολουθούνται από κενό)

2. να συμπληρώσετε την ΑΙΤΗΣΗ και την ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ του έργου:
- στην περιγραφή θα πρέπει να υποδείξετε την ονομασία του σημείου καθώς και τη θέση του ως ιστορικο-πολιτιστική κληρονομιά

3. να συμπληρώσετε τη ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων

4. να στείλετε σε ηλεκτρονική μορφή την φωτογραφία και τα συμπληρωμένα έγγραφα (αίτηση, περιγραφή και συγκατάθεση) στην ηλ.διεύθυνση των διοργανωτών του διαγωνισμού: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει στον διαγωνισμό όχι παραπάνω από 10 (δέκα) φωτογραφίες.

Δεν θα γίνονται δεκτά τα έργα σε περίπτωση που:
- οι φωτογραφίες δεν αντιστοιχούν στο θέμα του διαγωνισμού
- οι φωτογραφίες είναι χαμηλής ανάλυσης ή κακής ποιότητας
- φωτογραφίες με σήμα κοπιράιτ, πνευματικά δικαιώματα κλπ.
- φωτογραφίες που έχουν υποστεί μεγάλη ψηφιακή διόρθωση. Δεν επιτρέπεται η χρήση φωτομοντάζ!
- κολάζ
- φωτογραφίες, ενάντια των ηθικών προτύπων (ερωτικού, βίαιου, ρατσιστικού και θρησκευτικού περιεχομένου κλπ.)
- φωτογραφίες, με φανερή ή κρυφή διαφήμιση, αναφορές σε προσωπικές σελίδες του καλλιτέχνη ή τρίτων προσώπων
- ίδιες ή παρόμοιες φωτογραφίες

Αναλυτικά για τους κανονισμούς του διαγωνισμού μπορείτε να μάθετε ΕΔΩ (πατήστε και κατεβάστε).

Ο καλλιτέχνης του καλύτερου έργου θα ανακοινωθεί μετά τις 22 Απριλίου. Οι διοργανωτές θα επικοινωνήσουν με τους καλλιτέχνες των έργων που θα αναδειχθούν ως καλύτερα και θα τους ενημερώσουν σχετικά με τη δυνατότητα παραλαβής πολύτιμων βραβείων.

Οι καλύτερες φωτογραφίες θα αναρτηθούν στο σάιτ του προγράμματος Φεστιβάλ Μαραθώνα "Από τον Ατλαντικό έως τον Ειρηνικό Ωκεανό" www.fmarathon.com στην ενότητα PDIPLOMACY (http://fmarathon.com/pdiplomacy).

*

Παγκόσμια κληρονομιά UNESCO – πρόκειται για φυσικά ή δημιουργημένα από τον άνθρωπο σημεία, κύριοι στόχοι των οποίων είναι η διατήρησή τους και η διάδοση της πολιτιστικής, ιστορικής ή οικολογικής τους αξίας. Μέχρι το 2018 στη Λίστα σημείων Παγκόσμιας κληρονομιάς UNESCO συμπεριλαμβάνονται 1092 σημεία, 845 εκ των οποίων – πολιτιστικά και 209 – φυσικά και 38 – μικτά, σε 167 κράτη-μέλη της Συνθήκης UNESCO σχετικά με τη φύλαξη της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς. Κάθε σημείο έχει τον δικό του αριθμό αναγνώρισης.

Για παράδειγμα, στην Ελλάδα τα σημεία αυτά είναι 18: η Ακρόπολη Αθηνών, ο Αρχαιολογικός χώρος των Δελφών και Φιλίππων, ο Ναός Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας, το Άθως, τα Μετέωρα, ο αρχαιολογικός χώρος της Επίδαυρου, τα Παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά Μουσεία Θεσσαλονίκης, Μεσαιωνική πόλη Ρόδου και Παλαιά πόλη Κέρκυρας, Αρχαιολογικός χώρος Μυστρά, η Δήλος, η Αρχαία Ολυμπία, οι Μυκήνες, η Τίρυνθα, η Βεργίνα, το μοναστήρι του Αγ.Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης στην Πάτμο.

Την πλήρη λίστα με τα σημεία Παγκόσμιας κληρονομιάς UNESCO μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

1VQE2yQRCXA
ephesus

Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα σας προσκαλεί στη γιορτινή συναυλία, αφιερωμένη στην Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας, με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής ορχήστρας πνευστών Α.Σ.Δ.Υ.Σ. του Στρατού Ξηράς (διευθύνει ο Μιχαήλ Χασούρης) και της σολίστ Ευδοκίας Μωϋσίδου (σοπράνο).

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 19:30 στο ΡΠΕΚ (Τζαβέλλα 7, Χαλάνδρι, μετρό "Χολαργός", τηλ. 210 6778389).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: ρωσικά και ελληνικά πολεμικά τραγούδια, πολεμικά εμβατήρια, κλασική μουσική, ποτ πουρί γνωστών αγαπημένων μελωδιών. Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει μπουφές.

Είσοδος ελεύθερη.

*
Η Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας – γιορτάζεται κάθε χρόνο στη Ρωσία στις 23 Φεβρουαρίου.

Καθιερώθηκε το 1922. Από το 1922 αυτή η ημερομηνία γιορταζόταν ως "Ημέρα του Κόκκινου Στρατού", από το 1946 – "Ημέρα του Σοβιετικού Στρατού", από το 1949 έως το 1992 - "Ημέρα του Σοβιετικού Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού".

19402048 19400572

26FEB2019 GR 2

Ο Διεθνής φιλανθρωπικός όμιλος "Διάλογος πολιτισμών - Ενωμένος Κόσμος" προσκαλεί τα παιδιά των συμπατριωτών από διάφορες χώρες ηλικίας από 10 έως 26 ετών στην Διεθνή θερινή κατασκήνωση "Εξερευνούμε μαζί την Ρωσία", η οποία οργανώνεται από την 1η μέχρι τις 14 Ιουλίου 2019 στο πολιτιστικο-εκπαιδευτικό κέντρο ETHNOMIR (Περιφέρεια Καλούγκα, Ρωσία).

Στόχος της κατασκήνωσης – η διάδοση γνώσεων σχετικά με τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη λογοτεχνία, την ιστορία και την καθημερινότητα των λαών της Ρωσίας, τη ρωσική γλώσσα και τα κατορθώματα της χώρας μας στους μικρούς και νέους συμπατριώτες που διαμένουν στο εξωτερικό και η πρόκληση του ενδιαφέροντός τους προς τον πολιτισμό της πατρίδας τους.

Στο πρόγραμμα της κατασκήνωσης συμπεριλαμβάνονται εκπαιδευτικές εκδηλώσεις (διαδραστικά μαθήματα για τη ρωσική γλώσσα, τη γεωγραφία, την ιστορία και τον πολιτισμό, μαθήματα αρτοποιίας, υφαντικής, αγγειοπλαστικής, συναντήσεις και συζητήσεις με ενδιαφέρουσες προσωπικότητες της Ρωσίας), πολιτιστικές εκδηλώσεις (εκδρομή στη Μόσχα και την Περιφέρεια Καλούγκα, δημιουργικά μαθήματα ρωσικών παραδοσιακών χορών, τραγουδιών, διασκεδαστικά παιδικά προγράμματα για τη γνωριμία με τα παιχνίδια και τις γιορτές των διάφορων περιοχών της Ρωσίας, επισκέψεις πολιτιστικών ιδρυμάτων), καθώς και αθλητικές εκδηλώσεις (καθημερινή γυμναστική στον φρέσκο αέρα, διαγωνισμοί σε διάφορα είδη αθλημάτων).

Η ομάδα της κατασκήνωσης αποτελείται από έμπειρους συμβούλους, παιδαγωγούς, ξεναγούς και ανιμάτορ του κέντρου ETHNOMIR.

Ομιλούμενες γλώσσες στην κατασκήνωση - ρωσικά και αγγλικά.

Η διαμονή των συμμετεχόντων προβλέπεται σε δίκλινα, τρίκλινα και τετράκλινα δωμάτια ξενοδοχείων του ETHNOMIR.

Πλεονεκτήματα της κατασκήνωσης:
- 12 χρόνια επιτυχημένης εργασίας στον εκπαιδευτικό τομέα
- ομάδα από επαγγελματίες παιδαγωγούς και συντονιστές
- πρακτική προσέγγιση
- μοναδικά προγράμματα με τα καλύτερα ΑΕΙ της Ρωσίας και του κόσμου
- μελέτη του πολιτισμού διαφορετικών χωρών
- εργαστήρια και μαθήματα βαρύτητας
- συμβουλευτικές σχέσεις με τον ΟΗΕ (UN)

Συνθήκες:
- προστατευόμενη περιοχή
- καλό οικολογικό περιβάλλον
- υποχρεωτική παρουσία εφημερεύοντα ιατρού
- διατροφή σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής
- ειδικό μενού για τους αλλεργικούς

Το κόστος του ταξιδιού στην κατασκήνωση ανά άτομο είναι – 700 ευρώ.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:
- η διαδρομή Μόσχα - ETHNOMIR - Μόσχα (άνετο πούλμαν με κλιματιστικό)
- διαμονή στο ξενοδοχείο του ETHNOMIR για 13 νύχτες
- διατροφή 5 γεύματα την ημέρα (14 ημέρες), διαθέσιμο και μενού για χορτοφάγους
- ξεναγήσεις στη Μόσχα και την Περιφέρεια Καλούγκα
- το πρόγραμμα της κατασκήνωσης (διαλέξεις, μαθήματα, διασκεδαστικά παιδικά προγράμματα, αθλητικές εκδηλώσεις, εκδρομές)

Το κέντρο ETHNOMIR προσφέρει πρόσκληση για την έκδοση βίζας (ισχύει για 1 μήνα). Για την έκδοση βίζας είναι απαραίτητο το αντίγραφο του διαβατηρίου του συμμετέχοντος. Το κόστος είναι 70 ευρώ ανά άτομο.

Επιπλέον: τα εισιτήρια για την είσοδο στα μουσεία της Μόσχας πληρώνονται από τους συμμετέχοντες εκεί.

Τα αεροπορικά εισιτήρια από και προς την Μόσχα πληρώνονται από τους συμμετέχοντες.

Μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση για τη συμμετοχή σας στην κατασκήνωση στο σάιτ του κέντρου ETHNOMIR ΕΔΩ.

etnomir 388 900 

etnomir 922 4

Το Εθνικό Ερευνητικό Πανεπιστήμιο τεχνολογιών πληροφορικής, μηχανικής και οπτικής της Αγίας Πετρούπολης (Πανεπιστήμιο ITMO) ανακοίνωσε τη διοργάνωση της Διεθνούς ανοιχτής ολυμπιάδας μαθηματικών και της Διεθνούς ανοιχτής ολυμπιάδας "Πληροφορίες τεχνολογιών" για ξένους υπηκόους, για άτομα χωρίς ρωσική υπηκοότητα και συμπατριώτες που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό για μαθητές των τελευταίων τάξεων γενικών και επαγγελματικών σχολείων, λυκείων και γυμνασίων.

Η ολυμπιάδα πραγματοποιείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://ec.ifmo.ru/ στα ρωσικά ή / και στα αγγλικά.

Τα προκριματικά στάδια θα διαρκέσουν έως 01 Μαρτίου 2019.

Το τελικό στάδιο θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια τεχνολογιών που ελέγχουν την κατάσταση των συμμετεχόντων (αναγνώριση προσωπικότητας, έλεγχος της ανεξαρτησίας στην επίλυση των θεμάτων):
- Πληροφορική – 11 Μαρτίου 2019
- Μαθηματικά – 12 Μαρτίου 2019

Οι συμμετέχοντες που πέρασαν με επιτυχία το τελικό στάδιο μπορούν να διεκδικήσουν μια υποτροφία για εκπαίδευση πάνω σε τεχνικές ειδικότητες, στο πλαίσιο του προγράμματος της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο που δέχεται ξένους φοιτητές.

Για την επιτυχή προετοιμασία των μαθητών για την ολυμπιάδα, το πανεπιστήμιο έβαλε σε ισχύ δοκιμαστικές εξετάσεις στα μαθηματικά και στην πληροφορική στις οποίες θα δίνονται τα θέματα της προηγούμενης χρονιάς με τις λύσεις τους. Οι δοκιμαστικές εξετάσεις θα παραμείνουν ανοιχτές έως την 01 Μαρτίου 2019 και θα είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://ec.ifmo.ru/.

kzQ20OE6ZRo

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 13:12

Φωτογραφική έκθεση "Αρχέγονη Ρωσία"

Στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα από τις 2 μέχρι τις 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η φωτογραφική έκθεση "Αρχέγονη Ρωσία", αφιερωμένη στην πανέμορφη, μοναδική φύση της Ρωσίας.

Πρόκειται για μοναδικά τοπία, εντυπωσιακά μέρη που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO και μοναδικές προστατευόμενες περιοχές: τα καταφύγια του Baikal, Kronotsky, Putoransky, το φυσικό πάρκο Lenskie Stolby, καθώς και φωτογραφίες σπάνιων ζώων που συμπεριλαμβάνονται στο Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων, όπως η Τίγρη της Σιβηρίας, η λεοπάρδαλη Αμούρ, o Ψαρόμπουφος του Μπλάκιστον, ο Θαλασσαετός του Στέλερ κά. Στις φωτογραφίες απεικονίζεται μόνο η φύση, ο ζωικός κόσμος και τα ανεπανάληπτα τοπία της τεράστιας και αρχέγονης Ρωσίας ούτε ίχνος ανθρώπου ή βιομηχανίας.

Η συλλογή φωτογραφιών περιέχει 150 έργα κορυφαίων ρώσων καλλιτεχνικών φωτογράφων – συμμετεχόντων στο ετήσιο ρωσικό φεστιβάλ της φύσης "Αρχέγονη Ρωσία".

Την προετοιμασία και διοργάνωση της έκθεσης ανέλαβαν η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών, οι συμπατριώτες που ζουν στο εξωτερικό και η Διεθνής Ανθρωπιστική Συνεργασία (Ροσσοτρούντνιτσεστβο).

Η επίσημη τελετή έναρξης της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στο πλαίσιο της εορταστικής δεξίωσης αφιερωμένης στην Ημέρα Εθνικής Ενότητας της Ρωσίας (είσοδος με προσκλήσεις).

Η έκθεση είναι διαθέσιμη καθημερινά (εκτός Σαββατοκύριακων) από τις 10.00 μέχρι τις 18.00.

Είσοδος ελεύθερη.

1 07 1 10

Την 1η Δεκέμβρη στις 18:00 στο δημοτικό θέατρο της Καλλιθέας (διεύθυνση: Κρέμου 123, Καλλιθέα 17675) θα πραγματοποιηθεί το παιδικό Φεστιβάλ "Το Φως του Χριστουγεννιάτικου Αστεριού".

Το Φεστιβάλ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το σχολείο "Ροσσίσκι Αττεστάτ" και το νηπιαγωγείο "Τσεμπουράσκα" με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Συντονιστικής επιτροπής των Ρώσων συμπατριωτών, του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου στην Αθήνα.

Στόχοι και σκοποί του Φεστιβάλ είναι:
- η γνωριμία με τον ρωσικό πολιτισμό και τις ρωσικές παραδόσεις,
- η διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ των σχολείων και στούντιο διδασκαλίας της ρωσικής γλώσσας στην Ελλάδα,
- η ανταλλαγή γνώσεων και καλλιτεχνικών επιτευγμάτων των δημιουργικών ομάδων των ρωσικών σχολείων.

Το Φεστιβάλ είναι ανοιχτό και διαθέσιμο για όλους τους επισκέπτες ανεξαρτήτως ηλικίας.

Καλούνται να συμμετάσχουν όλες οι πρόθυμες καλλιτεχνικές ομάδες.

Υποψηφιότητες του φεστιβάλ:
- μουσικοχορευτικές παραστάσεις (χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μουσικές δημιουργίες με θέμα τα Χριστούγεννα),
- θεατρικά (θεατρικές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις),
- καλλιτεχνικές δημιουργίες (ζωγραφική, σχέδιο, γλυπτική μικρών φιγούρων, εφαρμοσμένες τέχνες και φωτογραφίες με θέμα τα Χριστούγεννα).

Για κάθε ομάδα η διάρκεια του διαγωνιστικού προγράμματος σε κάθε υποψηφιότητα δεν θα ξεπερνά τα 7 λεπτά.

Οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να διαλέξουν το διαγωνιστικό τους πρόγραμμα. Μια ομάδα μπορεί να συμμετάσχει σε περισσότερες από μία υποψηφιότητες.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν διπλώματα συμμετοχής στο φεστιβάλ.

Αιτήσεις για την συμμετοχή στο φεστιβάλ θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 20.10.2018 στην ηλ. Διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Σαϊντακοβα Άλλα Μιχάιλοβνα).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

IMG 0247 IMG 0318

IMG 0666

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

Courses small

RUSSIA.STUDY:

Russia study

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ 2016:

RUS1366x768

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2