Στρογγυλό τραπέζι σχετικά με θέματα εκπαίδευσης στα Α.Ε.Ι. της Ρωσίας Featured

Rate this item
(2 votes)

Στις 3 Μαρτίου του 2016 στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Εκπαίδευση στη Ρωσία για τους ξένους πολίτες και τους Ρώσους συμπατριώτες (δωρεάν εκπαίδευση στα ρωσικά Α.Ε.Ι.)".

 

Στο στρογγυλό τραπέζι συμμετείχαν φοιτητές, απόφοιτοι και καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πάντειου Πανεπιστήμιου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, οι γονείς των υποψήφιων φοιτητών, οι συμπατριώτες μας.

 

Hεπικεφαλής των μαθημάτων της ρωσικής γλώσσας ως ξένης στο ΡΠΕΚ N. Ερεμένκο ενημέρωσε τους συμμετέχοντες του στρογγυλού τραπεζιού ότι από το 2016 ο μοναδικός φορέας στην Ελλάδα για την επιλογή για σπουδές στα Α.Ε.Ι της Ρωσίας με έξοδα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού είναι η Αντιπροσωπεία του Rossotrudnichestvo – το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα.

 

Το διάταγμα σχετικά με την έγκριση του νέου κανονισμού εγγραφής στα προγράμματα σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (πτυχίο, εξειδίκευση, μεταπτυχιακό, διδακτορικό), που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έλαβε την πρωτοκόλληση του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Η N. Ερεμένκο μίλησε επιπλέον σχετικά με τα οφέλη του ενιαίου συστήματος επιλογής των ξένων πολιτών για σπουδές στα Α.Ε.Ι. της Ρωσίας και τη σύγχρονη προσέγγιση σε αυτές,  ενημέρωσε λεπτομερώς το κοινό σχετικά με την υποχρεωτική ηλεκτρονική εγγραφή στον ιστότοπο http://russia.study, έδωσε λεπτομερείς πληροφορίες για τη διαδικασία συλλογής των απαραίτητων εγγράφων για την απόκτηση ποσόστωσης για τις σπουδές με έξοδα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.


Ο κανονισμός καθορίζει μια ενιαία προθεσμία πληροφοριών σχετικά με την πρόσβαση σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις μορφές εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 (για περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες: http://russia.study, www.rcnk.gr).


Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων εξετάστηκαν τα θέματα της διμερούς αναγνώρισης των πτυχίων/διπλωμάτων από τις κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Ελλάδας.

 

Στο στρογγυλό τραπέζι μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου των ιδιωτικών σχολείων της Ελλάδας, ο διευθυντής του κολεγίου «Αριστοτέλης» στην Θεσσαλονίκη Χ. Γκρουζούδης για θέματα σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα ανταλλαγών ανάμεσα στα Α.Ε.Ι. στη Ρωσία και στην Ελλάδα, καθώς και τη δυνατότητα δημιουργίας κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε κατευθύνσεις μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών με την έκδοση ενός ενιαίου πτυχίου, αναγνωρισμένου στη Ρωσία, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.


Το στρογγυλό τραπέζι ακολούθησε μια εκτεταμένη παρουσίαση με θέμα «Η εκπαίδευση στη Ρωσία για τους ξένους πολίτες και τους Ρώσους συμπατριώτες», στην οποία παρουσιάστηκαν τα ρωσικά Α.Ε.Ι.  και η εκπαιδευτική και τεχνική βάση τους.


Οι συμμετέχοντες του στρογγυλού τραπεζιού επισήμαναν τη σημασία της θέσπισης ενός ενιαίου κανονισμού υποβολής και αποδοχής εγγράφων με τη χρήση ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων, κάθε βήμα του οποίου μπορεί να ακολουθήσει ο ίδιος ο υποψήφιος, ο οποίος έχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων.

 

Παρακολουθήστε την παρουσίαση εδώ.

 

DSC 0600 DSC 0611

 

DSC 0620 DSC 0603

 

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.

 

Δείτε το βίντεο εδώ:

 

Read 2268 times Last modified on Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 13:03

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

Courses small

RUSSIA.STUDY:

Russia study

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ 2016:

RUS1366x768

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2