Η Ρωσική κουζίνα έδωσε δυνατό "παρών" στο Διεθνές Γαστρονομικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα Featured

Rate this item
(3 votes)

Από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου η Σίφνος φιλοξένησε Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας, όπου η Ρωσία και η ρωσική κουζίνα παρουσιάστηκαν από την σεφ Όλγα Τοκμάζοβα με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας του Ροσσοτρούντνιτσεστβο στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών οι επισκέπτες του Φεστιβάλ είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν παραδοσιακά πιάτα διάφορων χωρών και ελληνικών νησιών, καθώς να γνωρίσουν διάφορες συνταγές και να συμμετέχουν στα μαθήματα (masterclasses) μαγειρικής.

Το Ρώσικο περίπτερο έκλεψε τις εντυπώσεις με νόστιμα παραδοσιακά σνακ και μεζεδάκια: μπλινί με γιαούρτι και χαβιάρι, πιροσκί, σολομό, τουρσί λαχανικών, συνοδευμένα με σπιτικό λικέρ και βότκα.

Την τελευταία μέρα η σεφ Όλγα Τοκμάζοβα παρουσίασε την μοναστηριακή συνταγή της σαλάτας "Βινεγκρέτ". Στη συνέχεια η εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής του Διεθνούς διαγωνισμού μαγειρικής "Ο Καλύτερος Πρεσβευτής Ρωσικής Κουζίνας", που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο–Αύγουστο 2017, απένεμε δίπλωμα και βραβείο στην κυρία Τοκμάζοβα για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό "Γεύση Ρωσίας". Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν η δοκιμή του ψητού οξυρρύγχου, σπεσιαλιτέ της σεφ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές στο φεστιβάλ συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων της Σίφνου και των κοντινών νησιών, καθώς και πολλοί τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο. Ο επίτιμος προσκεκλημένος του ρωσικού περιπτέρου ήταν ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

 

 

IMG 3259 IMG 3372 

IMG 3266

IMG 3303 IMG 3390

IMG 3271

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε  ΕΔΩ

Read 514 times Last modified on Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 12:20

FACEBOOK @rcnkingreece:

FB image

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ G+:

DSC 0917

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Courses small

RUSSIA.STUDY:

Russia study

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ 2016:

RUS1366x768

2018 FIFA World Cup Russia:

Russia 2018

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

YOUTUBE @rcnkingreece:

youtube

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2