Τελετή έναρξης των Ημερών του ρωσικού πνευματικού πολιτισμού στην Ελλάδα Featured

Rate this item
(3 votes)

Στα πλαίσια του αφιερωματικού έτους Ρωσίας και Ελλάδας, και της επετείου των 1000 χρόνων από την παρουσία του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιο Όρος στις 20 Μαΐου 2016 στο πολιτιστικό κέντρο «Άννα και Μαρία Καλουτά» (περιοχή Νέος Κόσμος, Αθήνα) πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των Ημερών του ρωσικού πνευματικού πολιτισμού στην Ελλάδα.

Κατά την τελετή των εγκαινίων από τη ρωσική πλευρά μίλησαν η Διευθύντρια του Τμήματος Τουρισμού και Περιφερειακής Πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας Όλγα Γιαρίλοβα, η οποία διάβασε μήνυμα του Υπουργού Πολιτισμού της Ρωσίας Βλαντιμίρ Μεντίνσκιι, στο οποίο ο υπουργός υπογραμμίζει τις βαθιές ιστορικές, θρησκευτικές και πνευματικές σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, τη συγγένεια των πολιτισμών και της κοσμοθεωρίας των δύο λαών, εκφράζει την ελπίδα για την ενότητα και την ενίσχυση των στενών και φιλικών διμερών σχέσεων, καθώς και ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας Ρωσσοτρουντνίτσεστβο στην Ελλάδα και Διευθυντής του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου στην Αθήνα, Αλεξάντρ Χομένκο.

Στα πλαίσια της τελετής έναρξης των Ημερών του πνευματικού πολιτισμού πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης παιδικής ζωγραφικής «Η ψυχή της Ρωσίας», στην οποία παρουσιάστηκαν τα καλύτερα έργα των μαθητών των καλλιτεχνικών σχολείων από όλες τις γωνιές της Ρωσίας. Μετά τα εγκαίνια, η έκθεση θα μεταφερθεί και θα τοποθετηθεί στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο, στο οποίο θα λειτουργεί από τις 23 Μαΐου του 2016.

Μετά το επίσημο κομμάτι της τελετής ανέβηκε στη σκηνή το φωνητικο-χορευτικό συγκρότημα «Οτράντα» - τρόφιμοι του ορφανοτροφείου του γυναικείου μοναστηριού του Αγίου Νικολάου στην πόλη Μαλογιαροσλάβιετς. Τα εξαιρετικά ταλαντούχα κορίτσια τραγούδησαν κλασικά χορωδιακά έργα, ρωσικά λαϊκά τραγούδια και άσματα λειτουργιών, χόρεψαν ρωσικούς και ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Εξήρε τη φαντασία των θεατών όχι μόνο η καθαρή φωνή, η ικανότητα και το υψηλό επίπεδο της τεχνικής εκτέλεσης των κοριτσιών, αλλά και τα πανέμορφα κοστούμια, τα μεγάλα και φωτεινά μοτίβα και τα είδη σχεδίων της ρωσικής λαϊκής τέχνης.

Η συναυλία οργανώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας, με την υποστήριξη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Δημαρχείου της Αθήνας.


Στα πλαίσια των Ημερών του ρωσικού πνευματικού πολιτισμού στην Ελλάδα, στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

- 31 Μαΐου 2016 στις 20.00 - Συναυλία της παγκοσμίου φήμης χορωδίας της Αγίας Τριάδας Λαύρας του Αγίου Σεργίου της Μόσχας. Η χορωδία θα φτάσει στην Αθήνα αμέσως μετά τις κύριες εκδηλώσεις με την ευκαιρία του εορτασμού της 1000ης επετείου της παρουσίας του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιο Όρος, με τη συμμετοχή του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλου.

- 6 Ιουνίου 2016 - μια σειρά από εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας της Ρωσικής Γλώσσας (στρογγυλή τράπεζα στις 11:00 και μουσικό-ποιητική βραδιά με τη συμμετοχή του Λαϊκού Καλλιτέχνη της Ρωσίας Ιβάν Κράσκο στις 19.00)

- 7 Ιουνίου 2016 και ώρα 10.30 - Συνέδριο «Η Ορθοδοξία είναι η πνευματική πηγή του ρωσικού και του ελληνικού πολιτισμού»

Παρακολουθήστε τις ανακοινώσεις και τις αφίσες στην ιστοσελίδα μας και στη σελίδα του ΡΠΕΚ στο Facebook.

IMG 5248 IMG 5274

IMG 5290 IMG 5296

IMG 5303 IMG 5331

IMG 5428 

IMG 5447


 
Read 3425 times Last modified on Δευτέρα, 30 Μαϊος 2016 16:41

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ:

RUS1366x768

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: