Στο ΡΠΕΚ στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η απονομή των πιστοποιητικών της ρωσικής γλώσσας ως ξένης Featured

Rate this item
(3 votes)

Την Παρασκευή 17 Μαΐου στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η επίσημη απονομή των πιστοποιητικών του Κρατικού Πανεπιστημίου του M.Β.Λομονόσοβ της Μόσχας (MSU) στους επιτυχόντες των εξετάσεων της ρωσικής γλώσσας ως ξένης του Φεβρουαρίου του 2019. Τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας παρέλαβαν οι Έλληνες πολίτες από διάφορα προάστια της Αθήνας, τις κοντινές πόλεις και νησιά, όπως Ρόδος, Κέρκυρα, Ηράκλειο και Χανιά (Κρήτη), Λουτράκι, Κόρινθος, Πάτρα, Πύργος, Σπάρτα, Βόλος, Ιωάννινα, Λαμία, Λάρισα, Σάπες και Θήβα.

Πριν την έναρξη της επίσημης απονομής, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια μικρή συναυλία, με την καταπληκτική ερμηνεία των ρωσικών ρομάντσων από την σοπράνο Ελένα Ουσμάνοβα με την συνοδεία της εξαιρετικής πιανίστριας Ιρίνα Βαλεντίνοβα, καθώς και να ακούσουν τα τραγούδια για τη Ρωσία από τα μικρά παιδιά του φωνητικού συνόλου του κυριακάτικου ρωσικού σχολείου "Χαρούμενες Νότες".

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Επικεφαλής του Τμήματος πολιτιστικής και ανθρωπιστικής συνεργασίας Φεόντορ Καλαϊντοβ. Ο Καλαϊντοβ συνεχάρη όλους τους επιτυχόντες, καθώς και τους καθηγητές και τους γονείς, που έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την απόκτηση του πιστοποιητικού γλωσσομάθειας. Στη τελετή απονομής έλαβε μέρος και η Ελένη Ανδρεϊτσένκο, Διδάκτωρ της ρωσικής φιλολογίας, καθηγήτρια της ρωσικής γλώσσας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι επιτυχόντες που έβγαλαν μέσο όρο από 90% έως και 100%, μαζί με τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, παρέλαβαν και αναμνηστικά δώρα – βιβλία ρωσικής λογοτεχνίας, καθώς και ταινίες βασισμένες σε έργα γνωστών Ρώσων συγγραφέων.

Επίσης, στα πλαίσια της απονομής πραγματοποιήθηκε και η βράβευση των αριστούχων της ετήσιας εκπαιδευτικής δράσης "Τεστ ορθογραφίας και στίξης - 2019", η οποία έλαβε χώρα στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα στις 13 Απριλίου του 2019. Η δράση αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο και δίνει τη δυνατότητα στους ρωσόφωνους συμπατριώτες, που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα να ελέγξουν τις γνώσεις τους στη γραμματική και στη σύνταξη της ρωσικής γλώσσας. Το τεστ ορθογραφίας και στίξης έγραψαν 40 άτομα, έξι από αυτούς έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία (άριστα), κάνοντας μόνο έλα λάθος στίξης. Οι αριστούχοι της εκπαιδευτικής δράσης έλαβαν αναμνηστικά δώρα και σουβενίρ.

Σας εφιστούµε για μια ακόμη φορά την προσοχή στο γεγονός ότι για να περάσει κανείς επιτυχώς τις εξετάσεις είναι απαραίτητο να βαθμολογηθεί για κάθε υποενότητα με τουλάχιστον το 66%. Στην χειμερινή εξεταστική περίοδο (Φεβρουάριος 2019), πολλοί εξεταζόμενοι παρουσίασαν αξιοσημείωτα αποτελέσματα, με βαθμό από 75% έως και 100%. Παραδοσιακά, περίπου 80% από το σύνολο των εξεταζόμενων στην Ελλάδα περνάνε επιτυχώς τις εξετάσεις και λαμβάνουν πιστοποιητικό της ρωσικής γλώσσας ως ξένης.

Εντός του τρίτου δεκαημέρου του Ιουνίου του 2019 θα πραγματοποιηθούν οι καλοκαιρινές εξετάσεις της ρωσικής γλώσσας ως ξένης με τη συμμετοχή των ειδικών εξεταστών του Κρατικού Πανεπιστημίου του M.Β.Λομονόσοβ της Μόσχας (MSU), στις ακόλουθες πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο της Κρήτης. Επίσης, οι εξετάσεις πιστοποίησης προβλέπεται να διεξαχθούν και στη Πάτρα, Κέρκυρα και Ρόδο. Αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ατόμων που επιθυμούν να δώσουν τις εξετάσεις σε αυτές τις πόλεις. Οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ για τη συμμετοχή στις εξετάσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 15 Ιουνίου 2019 αποκλειστικά και μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο κάτωθι email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι κρατικές εξετάσεις της ρωσικής γλώσσας ως ξένης, οι οποίες διεξάγονται από το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα με τη συμμετοχή των εξεταστών από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του M.Β.Λομονόσοβ της Μόσχας (MSU), είναι οι εξετάσεις από την ανεξάρτητη αρχή, που πιστοποιούν την ποιότητα της εκπαίδευσης και αποτελούν ένα πλεονέκτημα για την εύρεση εργασίας στην Ελλάδα. Τα πιστοποιητικά αναγνωρίζονται από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα αποτελεί εξουσιοδοτημένο όργανο για την οργάνωση και τη διεξαγωγή των εξετάσεων της ρωσικής γλώσσας ως ξένης στην Ελλάδα βάσει της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, 06.12.2001.

IMG 3715 IMG 1411

IMG 1432

IMG 1443 IMG 1456

IMG 1400

IMG 1494 IMG 1514

IMG 1513

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ στο Facebook.

Read 341 times

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ:

RUS1366x768

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: