Ολοκληρώθηκε η θερινή εξεταστική περίοδος διεξαγωγής των εξετάσεων της ρωσικής γλώσσας ως ξένης στην Ελλάδα Featured

Rate this item
(4 votes)

Στα τέλη Ιουνίου, στις πόλεις της Ελλάδας, με τη συμμετοχή των εξεταστών από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Λομονόσοβ της Μόσχας, διεξήχθησαν κρατικές εξετάσεις της ρωσικής γλώσσας ως ξένης.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες του Κέντρου Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων ξένων πολιτών του Κρατικού Πανεπιστημίου του Λομονόσοβ της Μόσχας (MSU), η συμμετοχή στις εξετάσεις της ρωσικής γλώσσας ως ξένης στην Ελλάδα θεωρείται από τις μεγαλύτερες, όσον αφορά τον αριθμό των συμμετεχόντων. Κάθε χρόνο ο αριθμός των υποψηφίων υπερβαίνει τα 500 άτομα.

Η θερινή εξεταστική περίοδος του 2019 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης. Κάθε χρόνο η γεωγραφία της διεξαγωγής των εξετάσεων επεκτείνεται. Για πρώτη φορά φέτος, οι Έλληνες, οι οποίοι μαθαίνουν τη ρωσική γλώσσα ως ξένη, έδωσαν εξετάσεις στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στο Ιόνιο Κρατικό Πανεπιστήμιο. Αξίζει να σημειωθεί η υποστήριξη και η βοήθεια του Ελληνορωσικού Συλλόγου της Κέρκυρας στη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις και να επιβεβαιώσουν το επίπεδο γνώσης της ρωσικής γλώσσας ως ξένης και να λάβουν το πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη οι υποψήφιοι από όλες σχεδόν τις πόλεις και περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως Βόλο, Κοζάνη, Σέρρες, Χαλάστρα, Καρδίτσα, Σάπες, Καρτέρι, Ξάνθη, Βέροια, Σκύδρα, Λάρισα, Καρπενήσι, Έδεσσα, Καβάλα, Δράμα και Χαλκιδική.

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εδώ και κάποια χρόνια αποτελεί εταίρο του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου για τη διεξαγωγή των εξετάσεων στη Θεσσαλονίκη. Το Κρατικό Πανεπιστήμιο Κρήτης παρέχει παραδοσιακά αίθουσες για τις εξετάσεις της ρωσικής γλώσσας στο Ηράκλειο και οι εξετάσεις διεξάγονται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ρώσων Συμπατριωτών "Γιεντίνστβο". Το Κέντρο ρωσικής γλώσσας "Σογιούζ" αποτελεί τακτικό συνεργάτη του ΡΠΕΚ στην οργάνωση και διεξαγωγή εξετάσεων στην Πάτρα.

Η κρατική εξέταση της ρωσικής γλώσσας ως ξένης στην Ελλάδα διοργανώνεται από το ΡΠΕΚ στην Αθήνα με τη συμμετοχή ειδικών εξεταστών του MSU κάθε χρόνο ξεκινώντας από το 2009. Το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα αποτελεί εξουσιοδοτημένο όργανο για την οργάνωση και τη διεξαγωγή των εξετάσεων της ρωσικής γλώσσας ως ξένης στην Ελλάδα βάσει της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, 06.12.2001.

Το πιστοποιητικό κρατικού προτύπου από το MSU αναγνωρίζεται από το Ανώτατο Συμβούλιο για τη διανομή κενών θέσεων στο δημόσιο τομέα της Ελλάδας (ΑΣΕΠ).

Για να επιτύχει κανείς στις εξετάσεις θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 66% σε κάθε από τις πέντε ενότητες ("Παραγωγή γραπτού λόγου", "Λεξιλόγιο. Γραμματική", "Κατανόηση γραπτού λόγου", "Κατανόηση προφορικού λόγου" και "Παραγωγή προφορικού λόγου"). Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 90% περίπου του συνολικού αριθμού των υποψηφίων περνάνε επιτυχώς τις εξετάσεις και λαμβάνουν πιστοποιητικό της ρωσικής γλώσσας ως ξένης.

Το πιστοποιητικό της ρωσικής γλώσσας προσφέρει σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όσον αφορά την εύρεση εργασίας στην ελληνική αγορά, στην επιλογή προσωπικού μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ για τη διανομή κρατικών θέσεων σε Υπουργεία και άλλες κρατικές υπηρεσίες, κατά την υποβολή εγγράφων για δωρεάν εκπαίδευση σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ρωσίας, για τη συμμετοχή σε διάφορα διαπανεπιστημιακά προγράμματα στο πλαίσιο του προγράμματος "Erasmus, για την εισαγωγή στις Σχολές Ξεναγών και πολλά άλλα.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τις εξετάσεις της ρωσικής γλώσσας ως ξένης στη σελίδα μας στο Facebook:

- ΑΘΗΝΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΤΡΑ

- ΚΕΡΚΥΡΑ

Read 463 times Last modified on Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 21:44

FACEBOOK @rcnkingreece

FB image

Подписка на новости

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ:

d600 GR

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΞΕΝΗΣ:

964626

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ:

RUS edu

YOUTUBE @rcnkingreece

YouTube

INSTAGRAM @rcnkingreece

instagram2019

Τα καλύτερα ρωσικά πανεπιστήμια:

Universities ru

ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ:

RUS1366x768

ONLINE Θέατρο:

all theatre 01

Επίκαιρα νέα για τη Ρωσία:

Russia beyond the headlines

RUSSIA.TRAVEL:

Russia Travel

SPUTNIK International:

Sputnik

Ελληνικά Ινστιτούτα στα οποία διεξάγεται η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας

university 2

ΌΛΑ ΤΑ ΆΡΘΡΑ: